Onzekerheden over zijn penis

Vrouwen maken zich vaak druk over hun lichaam. Het gewicht, vormen en zelfs borsten en vagina kunnen een onzekerheid zijn. Toch hebben mannen deze onzekerheden ook bij hun penis. Mannen zijn namelijk onzeker over de grootte en vorm van hun penis. Daarnaast maken ze zich ook vaak zorgen over of hun penis wel normaal oogt.

Andere onzekerheden kunnen ernstiger zijn. Denk hierbij maar eens aan erectieproblemen. Dit is niks om je voor te schamen, echter zul je het wel bespreekbaar moeten maken met je partner. Op deze manier zul je onzekerheden uit de weg gaan.

Het lichaam

Niet alleen vrouwen zijn onzeker over hun lichaam. Ook mannen kunnen erg onzeker zijn over hun lichaam. Mannen kunnen bijvoorbeeld onzeker zijn over hun buikje, een harig lichaam of zelfs het feit dat ze misschien 'man boobs' hebben. Daarnaast is het ouder eruit gaan zien vaak ook een probleem voor mannen. Vooral wallen vinden mannen verschrikkelijk om te krijgen. Ook het krijgen van hangende oogleden kan ervoor zorgen dat mannen onzeker worden.

Veel mannen vinden het daarnaast ook beangstigend om haren te verliezen. Sommige krijgen hier al eerder mee te maken dan anderen. Kaal worden kan vrij weinig aan gedaan worden. Je kan het vaak wel goed verbergen.

Verder zijn lengte en gewicht ook een enorm struikelpunt voor veel mannen. Overgewicht hebben we al besproken, maar ook ondergewicht is voor vele mannen een onzekerheid. Het gespierde lichaam van een man wordt gezien als aantrekkelijk. Mannen met een dun postuur kunnen daarom denken dat ze niet mannelijk genoeg eruit zien. Ook lengte heeft hiermee te maken. Mannen die langer zijn dan vrouwen wordt meestal gezien als de standaard. Hierdoor zullen kleine mannen onzeker zijn over hun lengte. Maar ook mannen die enorm lang zijn kunnen het idee hebben dat ze ongemakkelijk overkomen.

Prestaties

Mannen kunnen ook onzeker zijn over hun bedprestaties. Hierdoor vragen mannen zich vaak af of ze hun bedpartner wel kunnen laten klaarkomen, of er niet gedaan wordt alsof en of je het wel goed doet. Daarnaast maken mannen zich natuurlijk ook zorgen over dat ze zelf niet te snel klaarkomen. Dit is een zeer bekend en veelvoorkomend probleem bij mannen. Dit zorgt voor onzekerheden bij mannen.