De penis

Als eerste is er natuurlijk de penis. Deze bestaat uit een schacht met aan het uiteinde de eikel. De eikel wordt normaliter beschermt door de voorhuid. Als je besneden bent, is deze huid weggehaald. De hoornlaag van de eikel is dan een stukje harder en zorgt voor de juiste bescherming. Hierdoor is de huid van de eikel niet een normaal stuk huid. Dit dient als een soort slijmvlies. In de penis zitten zwellichamen die in normale stand leeg zijn. Wanneer een jongen opgewonden raakt, vullen deze zich met bloed waardoor er een erectie ontstaat.

De teelballen en bijballen

Onder de penis vind je het scrotum. Het scrotum is een andere benaming voor de balzak. Hierin bevinden zich twee teelballen. Deze worden ook wel testikels, testes of ballen genoemd. Ieder van deze ballen heeft een buisvormig orgaantje. Hierin bevinden zich de rijpe zaadcellen. De orgaantjes die achter de ballen zitten, worden bijballen genoemd. Deze bevinden zich aan de achterkant van je teelballen.

Het is heel normaal dat één van de twee teelballen langer hangt dan de ander. Verder komt het vaak voor dat ze ook nog eens verschillen in grootte. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken, dit is heel normaal.

In de teelballen vindt de productie van zaad hier plaats. Zaad kan het beste iets onder de lichaamstemperatuur gemaakt worden. Vandaar dat je teelballen buiten je lichaam zitten. Echter kan het tijdens koude dagen er ook voor zorgen dat je teelballen samen trekken. Hierdoor komen ze dichter bij je lichaam te hangen.

Hormoonproductie

Verder wordt er in de teelballen ook het mannelijke hormoon testosteron aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat er in de puberteit veranderingen plaatsvinden in het lichaam. Denk hierbij aan de baard in de keel, de groei van spieren, ontwikkeling van geslachtsdelen en de groei van lichaamshaar. Daarnaast zorgt dit hormoon er ook voor dat na de puberteit de geslachtsdelen goed blijven functioneren.

Testosteron zorgt daarnaast voor je libido. Dit houdt in dat de hoeveelheid van het hormoon aanwezig in je lichaam invloed heeft hoeveel zin jij in seks zult hebben.